GİRİŞİMCİLİKTE KADIN İŞTE KADIN

Girişimcilikte Kadın İşte Kadın” projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ KA-154 Gençlik Katılımı Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır. Proje ortaklarımız T.C. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Elbirliği Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, Doğu Karadeniz Pazar Kadın Girişimciler Derneği olmak üzere 1 Şubat 2023 – 1 Şubat 2024 tarihlerini kapsayan uygulama takviminde yerel faaliyetler gerçekleştirilmektedir.12 aylık projenin genel amacı, Kadınların iş piyasasındaki katılımını artırmaya yönelik çözüm önerileri üretmek ve genç kadın girişimciliğini teşvik edici stratejiler geliştirmektir. Program sonunda katılımcılara Youthpass Sertifikası verilecektir.

Kadınların iş piyasasındaki katılımını artırmaya yönelik çözüm önerileri üretmek ve genç kadın girişimciliğini teşvik edici stratejiler geliştirmek.

18-30 yaş aralığındaki gençler.

1. Ulusal Toplantı- Rize (28 – 31 Ağustos 2023 )
  2. Ulusal Toplantı – Şanlıurfa ( 07 – 10 Aralık 2023 )
  3. Zirve – İstanbul
  • Proje kapsamında 2 ulusal toplantı ve 1 zirve organize edilecektir.

1. Ulusal Toplantı – Rize

Toplantıya 18-30 yaş aralığındaki 30 genç, 5 karar alıcı ve 2 eğitmen dahil olacaktır. Toplantı kapsamında girişimcilik, istihdam, gençlik çalışmaları ve politikalar hakkında oturumlar ve eğitimler düzenlenmiştir.

2. Ulusal Toplantı – Şanlıurfa

Toplantıya 18-30 yaş aralığındaki 30 genç, 5 karar alıcı ve 2 eğitmen dahil olacaktır. Toplantı kapsamında hak ve sorumluluklar, kadın hakları, proje yönetimi ve hibe programları hakkında oturumlar ve eğitimler düzenlenecektir.

3. Zirve

Toplantıya 18-30 yaş aralığındaki 40 genç, 5 karar alıcı ve 2 eğitmen dahil olacaktır. Toplantı kapsamında mevcut durum analizleri yapılacak, çözüm önerileri toplanacak, karar alıcılar ile söyleşiler gerçekleştirilecek ve politika belgesi üretilecektir.

Youthpass Sertifikası