Projemiz Hakkında

Günümüzde kadının iş hayatına katılımıyla ekonomik büyüme ve toplumsal güçlenme arasında pozitif bir ilişki vardır.

Bu gerçeklikten hareketle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile Vizyoner Kadınlar Derneği (VİKADER), Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği (BATİAD) VE T.C. Yeni Yüzyıl Üniversitesi ortaklığında Geçmiş ve Geleceği Birleştiren Kırkyama Sanatı ile Kadınların Güçlendirilmesi Projesi hayata geçiriliyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2021 Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında, TR10/21/YES/0058 sözleşme no ile desteklenen “Geçmiş ve Geleceği Birleştiren Kırkyama Sanatı ile Kadınların Güçlendirilmesi” projesi ile Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde kadın girişimcilerin ve kadın istihdamının, döngüsel ekonominin İstanbul’da ve Türkiye’de yaygınlaşmasını ve sektör payının artması ve Kırkyama ve diğer kültürel ürünlerimizin İstanbul ekonomisinde ağırlığının artması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında İstanbul Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde yaşayan ve istihdamda yer almayan kadınların ücretsiz faydalanabilecekleri ve kırkyama sanatının döngüsel ekonomik modeli ile birleştirileceği bir Atölye kurulacak ve bu atölyede 48 kadının kırkyama sanatında mesleki yetkinliklerini geliştirecekleri kişisel ve mesleki eğitim almaları sağlanacaktır.